30. syyskuuta 2015

The corpse on the court: a Fethering mystery

Brett, Simon


Crème de la Crime, 2012

Simon Brett on tuottelias kirjailija, joka on kirjoittanut yli 90 kirjaa. The corpse on the court on Fethering mysteries –sarjan 14:sta osa. Sarjassa pienessä englantilaiskylässä rikoksia ratkovat Carole Seddon ja Jude Nichols. Carole on varhaiseläkkeellä ja Jude on vaihtoehtoterapeutti. Naiset ovat hyvin erilaisia. Carole on säntillinen, pikkutarkka ja konservatiivinen ja Jude on vapaamielinen, rento ja tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa. Erilaisuudestaan huolimatta naisista on sarjan edetessä tullut hyviä ystäviä.

The corpse on the court kirjassa Juden uusi miesystävä Piers tutustuttaa tämän real tennis –peliin, joka on vanhempi versio tenniksestä. Samalla Jude tutustuu tennisclubin ihmisiin. Eräänä aamuna Jude ja Piers löytävät kentältä ruumiin. Vainajan leski pyytää Judea ja Carolea tutkimaan tapausta. Jude pelkää, että Piersillä on jotain tekemistä kuoleman kanssa. Samalla Carole tutkii toista tapausta, joka liittyy kadonneeseen tyttöön.

Kuten muutkin sarjan kirjat The corpse on the court on kiva perinteinen dekkari.  Sarjaa ei tarvitse lukea järjestyksessä, mutta parhaiten kärryille pääsee, jos lukee ensin sarjan ensimmäisen osan The body on the beach.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti