22. syyskuuta 2015

Himoshoppaaja tähtien tiellä

Sophie Kinsella


WSOY, 2015

Alkuteos: Shopaholic to the stars, 2014

Suomentanut: Irmeli Ruuska

Ilahduin kovasti, kun löysin kirjastosta seitsemännen Himoshoppaaja-kirjan. Himoshoppaaja tähtien tiellä on hupaisaa luettavaa. Becky on höpsö, lämminsydäminen ja ystävällinen, mutta samalla näennäisen pinnallinen. Vaikka pidän Beckystä, lukijana on välillä ärsyttävää, kun aikuinen nainen käyttäytyy aina yhtä vastuuttomasti ja tekee aina samat virheet. Kirjan lukeminen olikin tasapainottelua huvittuneisuuden ja (hienoisen) ärtymyksen välillä. Enimmäkseen olin huvittunut. Sophie Kinsella hallitsee hauskan chick litin kirjoittamisen.

Becky Brandon os. Bloomwood jättää Englannin taakseen, kun Luken työ vie perheen Los Angelesiin. Becky on tietenkin riemuissaan, kaupunki täynnä julkkiksia, muotia ja glamouria! Työpaikkansa muuton vuoksi menettänyt Becky on täynnä suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Hänestä tulee julkimoiden stylisti! Becky painaa kohti päämääränsä innokkaasti ja tapansa mukaan ilman mitään järkevää suunnitelmaa. Pian tapahtumat luisuvat hallinnasta ja Becky saa huomata, että julkkisten elämässä kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Lisäksi tapahtumia mutkistavat aiemmista kirjoista tutut henkilöt: vierailemaan tulleet Suze ja Tarkie, poikansa kanssa huonoissa väleissä oleva anoppi ja Beckyn salailevasti käyttäytyvä isä, joka pelmahtaa yllättäen paikalle etsiäkseen kaupungista vanhan ystävänsä ja korjatakseen tehdyn vääryyden. Hullustihan siinä käy ja Becky joutuu miettimään, mikä hänelle todella on tärkeää päästääkseen taas jaloilleen ja korjatakseen asiat.

Harmillisesti kirja jäi aivan kesken! Lopussa oli vain ilmoitus: ”pian Beckystä taas kuullaan”. En arvosta. En halua eskapismini ajavan seuraavan kirjan odottamisen ja metsästämisen karikkoon, en ainakaan tässä genressä. Haluan kirjan, jonka saa kerralla loppuun. Himoshoppaaja tähtien tiellä keskittyi Beckyn julkkishaaveisiin ja niistä ylipääsemiseen, mutta sivujuonet jäivät kesken. Mitä Beckyn isällä on meneillään? Onko Tarkie aivopesty? Mihin kyseiset miekkoset ovat hävinneet? Vastaukset kysymyksiin selvinnevät sarjan seuraavassa osassa Shopaholic to the Rescue.


Arvosteluun sisältyvästä nillityksestä huolimatta Sophie Kinsella on chick litin eliittiä.
Mainio kirja. Lue tämä.

Osallistun kirjalla HelMet-kirjastojen Kirjan vuoden lukuhaasteeseen.

47. Hauska kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti