1. maaliskuuta 2015

Sysimetsän valtakunta

Sysimetsä-trilogian päätösosa

Colin Meloy

Kuvittaja: Carson Ellis


Otava, 2014

Alkuteos: Wildwood imperium

Suomentaja: Peikko Pitkänen

Sysimetsän valtakunta vetää yhteen trilogian kahdessa aiemmassa osassa alkaneet juonteet ja vie selvittää avoimiksi jääneet arvoitukset. Tämän se tekee samalla vauhdilla ja tenhoavuudella kuin aiemmatkin osat.

Toukoneito Zitan herätettyä eloon Vihreän keisarinnan on Pruen löydettävä leluntekijät, jotka voivat herättää eloon Keisarinnan mekaanisen pojan. Samaan aikaan Curtis ja ryövärit ovat kadoksissa ja Tiedonpuu kuolemassa.

Toisaalla teollisuusalueella Unthankin orpokodista karanneet lapset taistelevat vallanpitäjiä vastaan ja yrittävät pelastaa ystävänsä tornista. Apua he saavat yllättävältä taholta.

Kolmea eri juonikuviota, Zitan, adoptoimattomien ja Pruen seikkailuja, kuljetetaan sujuvasti vierekkäin. Kuten ennenkin mukana on paljon yksityiskohtia ja monenlaisia henkilöitä sekä sen verran väkivaltaa, että suosittelisin tätä lukijoille 10-12 -vuotiaasta ylöspäin, riippuen herkkyystasosta.

Pidin tästä sarjasta ja toivon, että Meloylta ja Ellisiltä saadaan vielä lukea jotain muutakin, vaikka Sysimetsä onkin jätetty taakse.

Wildwood Chronicles

Osa 1
Osa 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti