4. maaliskuuta 2015

Kateus - langenneet enkelit, osa 3

J.R. Ward


Basam Books, 2013


Alkuteos: Envy

Suomentaja: Timo UtterströmBasam Booksin esittely kirjasta:

Seitsemän kuolemansyntiä. Seitsemän pelastettavaa sielua. Langennut enkeli ja demoni käyvät säälimättömään kamppailuun toisiaan vastaan.  
Etsivä Thomas ”Veck” DelVecchio Jr. kasvoi pahuuden varjossa. Sarjamurhaajaisänsä syntejä sovittamaan päätynyt Veck taistelee omaa nousevaa pimeyttään vastaan. Koston ja työnsä välissä tasapainottelevaa etsivää valvomaan on määrätty sisäisen tutkinnan konstaapeli Sophia Reilly. Ammatillinen kiinnostus ja henkilökohtaiset intressit sekoittuvat hyvän ja pahan taistelun kietoutuessa Veckin ja Sophian ympärille. Ikuisen kadotuksen uhatessa kaksikkoa langennut enkeli Jim Heron on heidän ainoa side pelastukseen.

Kateudessa seurataan aikalailla aiemman kahden kirjan kaavaa. Jim on tässä kirjassa aikalailla epätasapainossa. Jimillä on pakkomielle pelastaa Sissy Bartek, joka on Devinan ensimmäisessä kirjassa uhraama nuori tyttö. yksi taistelun viattomista uhreista. Jimin enkeliapulaiset Eddie ja Adrian ovat huolissaan, että Jim samalla vaarantaa koko taistelun. Adriankaan ei ole aivan kunnossa Devinan käsittelyn jäljiltä ja kolmikon välit ovat kireät. Devina taas on rakastunut Jimiin, rakastunut ensikertaa eläessään, ja Jim käyttää tätä tietoa hyväkseen kiskoakseen Devinasta tietoa. Tämä juonenkäänne oli minusta aika tympeä. 

Jimin pelastettava sielu Veck on taas samanlainen übermaskuliininen miekkonen kuin muutkin Wardin mieshahmot, mutta hänellä on kyllä jokseenkin kiinnostava taustatarina. Sophia oli toistaiseksi mukavin naishahmo sarjassa, vaikken taaskaan välittänyt oikein näiden kahden rakkaustarinan kehityksestä.

Parasta kirjassa olivat Eddie ja Adrian sekä arkkienkelit Nigel ja Colin, joista saimme lukea lisää. Kirjaa lukee nopeasti ja se on kaikesta huolimatta ihan viihdyttävä.

Aiemmin luettu:

Osa 1: Halu
Osa 2: Himo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti