10. helmikuuta 2015

Marius

Outi Pakkanen

Crime Time, 2014


Anna Laine ei ole mukana Outi Pakkasen uusimmassa teoksessa, mutta muuten kirjasta löytyy juuri niitä asioita, joista olen nauttinut Pakkasen aiempia kirjoja lukiessani. On elävää Helsinki-kuvausta, syömistä, juomista ja hyvää ihmiskuvausta sekä jouhevasti kulkeva juoni. Marius on hyvää viihdettä, mutta ei Pakkasta parhaimmillaan. Tavanomaisen dekkarin tavoin alkava kertomus muuttuu pian psykologiseksi jännitykseksi, jota lukiessa saa pohtia, mikä onkaan totta ja mikä ei. 

Kirjan päähenkilö on nimettömäksi jäävä toimittaja, joka kutsutaan Suomeen kirjoittamaan juorulehti Säihkylle juttusarjaa Mariuksesta, koko kansan rakastamasta tv-persoonasta, joka on kuollut epäselvissä olosuhteissa. Kertojaa pyydetään juttusarjan toimittajaksi, koska hän on ollut Mariuksen nuoruuden tyttöystävä. On selvää, ettei päähenkilö ole koskaan täysin päässyt yli hänen ja Mariuksen erosta ja pian jo huomaa, kuinka asiat alkavat luisua hänen käsistään. 

Tarinaa oli ehkä venytetty hieman liikaa. Välillä se tuntui toistavan liikaa itseään. Loppu tuli hiukan yllätteäen ja käänsi asetelman niin, että koko aiempaa kertomusta oli arvioitava uudelleen sen valossa. Ikävä kyllä loppu oli hieman töksähtävä, siihen ei mielestäni viitattu tarpeeksi aiemmin, minkä vuoksi kirjan loppuosa olisi myös voinut olla hieman pidempi ja perusteellisempi. 

Kaiken kaikkiaan mukavaa lukemista. Dekkarina Marius ontuu, mutta Outi Pakkanen on taitava  ja ihan viihdyttävä kirjailija, joten ei tämä lukuhetki hukkaan mennyt.Osallistun kirjalla HelMet-kirjastojen Kirjan vuoden lukuhaasteeseen.

32. Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat kotikaupunkiisi tai -kuntaasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti