19. helmikuuta 2015

Listattu luettuja II

Näistä kirjoista oli tarkoitus tehdä omat postaukset tänne lukupäiväkirjaan, mutta kuinkas sitten kävikään. Aikaa kului, enkä jaksanut enää jälkeenpäin kirjoittaa pitkälti.


Skeletons / Jane Fallon (Penquin Books, 2014)
The only thing worse than not knowing a secret is discovering one...
Jen on naimisissa mukavan miehen kanssa, jolla on mukava perhe, jonka kanssa he ovat hyvin läheisiä. Jenin oma perhe-elämä on ollut hankalaa, joten hänestä on ihanaa kuulua tähän lämpimään perheeseen, jossa perheenjäsenillä on hyvin läheiset välit. Kun Jane saa tietää salaisuuden apestaan, on hänen päätettävä, mitä tehdä. Kirja oli aika ennalta-arvattava ja paikoin hieman epäuskottava. Keskinkertaista chick-litiä.


David Lodge / A man of parts : a novel (Harvill Secker, 2011)

Hieno elämänkertaromaani H.G. Wellsistä. Saatuaan tietää olevansa parantumattomasti sairas H.G. Wells muistelee elämäänsä. Guardianin arvostelu täällä


Started early, took my dog / Kate Atkinson  (Black Swan, 2010)

Neljäs osa Kate Atkinsonin mainiossa Jackson Brodie -sarjassa. Kirjassa yksityisetsivä Jackson Brodie on suorittamassa päällisin puolin yksinkertaiselta näyttävää tehtävää. Hänen olisi löydettävä Uudessa-Seelannissa asuvan asiakkaansa biologiset vanhemmat. Juttuun on tietysti sotkeutunut paljon muutakin ja asiat mutkistuvat. Kirjassa ollaan vuoroin 70-luvulla ja vuoroin nykypäivässä ja Brodien lisäksi kertojina toimivat Tracy Waterhouse niminen entinen poliisi, jonka ennalta-arvattava elämä muuttuu totaalisesti yhden impulsiivisen teon myötä sekä seitsemänkymppinen näyttelijä Mathilda `Tilly` Squares, joka sotkeutuu tapahtumiin. Atkinson pitää hienosti kaikki nauhat käsissään ja kokoaa ehjän ja vivahteikkaan kertomuksen.


Jane Blond: elä ja anna toisten kuolata / E. Saarinen (Jane Blond -kustannus 2012 [Bookwel])

Hauska agenttiparodia, jossa kaunis agentti Blond, Jane Blond, etsii järjestönsä pomoa L:ää, joka on kadonnut. L on La Salle Spektre nimisen konnan vankina ranskalaisessa linnassa, jossa aiotaan järjestää salainen ja rikollinen muotinäytös. Tietysti mukana on myös romanssi Janen ja hänen vastustajansa, kauniin superrikollisen, välillä.


Tuli / Angie Sage (WSOY, 2014)

Septimus Heap -sarjan seitsemäs ja viimeinen osa. Hauskaa ja vauhdikasta nuorten fantasiaa. Lopussa Sage toi yhteen kaikki juonenpäät. On vähän sääli, että sarja loppui, mutta onneksi Sagen seuraavakin kirjasarja (TodHunter Moon) tapahtuu samassa maagisessa maailmassa.


Vanhat kuviot / Maarit Verronen (Tammi, 2012)

Novellikokoelma, joka on jaettu kolmeen osaan piiloutujiin, vastustajiin, ja lähtijöihin. Kirjan novellit eivät liity toisiinsa. Verroselle tyypillisellä havannoivan neutraalilla kertojan äänellä tarkastellaan henkilöitä, jotka erilaisissa arkipäiväisissä tai hiukan oudoissa olosuhteissa reagoivat itselleenkin yllättävällä tavalla. Tapahtumia kuvataan tavalla, joka saa oudon käyttäytymisen vaikuttamaan ymmärrettävältä ja välillä ns. normaali käytös tuntuu vuorostaan oudolta.


Ragnarök - jumalten tuho / A.S. Byatt (Tammi, 2013)

Kertoja on nuori tyttö, josta kirjassa käytetään vain nimitystä Laiha lapsi. Hän on toisen maailmansodan aikana äitinsä kanssa evakossa Britannian maaseudulla. Isä on lentäjä, jota kaivataan kotiin, mutta tyttö ei jaksa uskoa hänen palaavan. Hän lukee intohimoisesti Asgård ja jumalat -kirjaa
ja peilaa sen muinaisskandinaavisiin myytteihin maailmasta ja sen lopusta sotaa, maailmaa ja itseään. Yhteyksiä lukemansa ja itsensä välillä. Mutta silti Ragnarökissä on kyse muustakin. Lyhyeen kirjaan mahtuu paljon. Suosikkikirja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti