28. helmikuuta 2015

Himo - langenneet enkelit, osa 2

Tämä kaveri näyttää kyllä aivan liian
 nuorelta ja viattomalta ollakseen Jim.

J.R. Ward


Basam Books, 2013


Alkuteos: Crave

Suomentaja: Tanja Kielinen


Kirjasarjan ensimmäisessä osassa Jim Heron sai tietää, että hänet on valittu ratkaisemaan maailman kohtalo taistelussa hyvän ja pahan - enkelien ja demonien - välillä.

Himossa Jim on suorittanut koeaikansa ja on muuttunut enkelimäisemmäksi kuin edellisessä kirjassa. Hän on saanut siivet ja voi tarvittaessa muuttua näkymättömäksi ja omaa yliluonnolliset voimat, jotka yllättävät myös Eddien ja Adrianin, langenneet enkelit, jotka avustavat Jimiä tämän tehtävässä.

Kirjassa tutustutaan enemmän Jimin menneisyyteen ja siihen armeijan erikoisjoukkoon, johon hän aiemmin kuului. Näistä X-joukoista ei yleensä juuri kukaan päässyt irti elinaikanaan. Niinpä kun Jimin vanha armeijakaveri Isaac Rothe saa tarpeekseen ja karkaa omille teilleen, määrätään hänet tapettavaksi. Jim haluaa auttaa Isaacia, sillä aikaa kun odottaa uutta tehtäväänsä. Pian Jim kuitenkin päättelee, että Isaac on hänen seuraava pelastettavansa.

Isaac Rothe ansaitsee rahaa tappelemalla laittomissa otteluissa. Kun hänet pidätetään, saa hän asianajajakseen Grier Childen. Grier on varakas ja menestynyt asianajaja, joka työskentelee välillä ilmaisena oikeusavustajana. Ja tietysti heidän välilleen syntyy romanssi, jossa on esteitä ja väärinkäsityksiä.  Samalla Jim ja demoni Devina jatkailevat taisteluaan sieluista.

Devinasta saadaan tietää lisää. Samoin muista hahmoista. Devinan käynnit psykologilla olivat oikeasti aika hauskaa luettavaa, samoin esimerkiksi se millaiseksi Ward kuvailee taivaan. Tällaiset pikkujutut pitävät kirjan sen verran kiinnostavana, että sitä jaksaa lukea. Toisaalta ihan liikaa Grierin ja Isaacin romanssia ja sen makuukamaripuolta. Kirjan stereotyyppiset sukupuoliroolit ovat ärsyttäviä ja naishahmot jäävät pinnallisiksi.

Jokin kumma näissä kirjoissa on, niitä on ihan kiva lukea, vaikka niissä ärsyttää toisaalta moni, moni asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti