25. helmikuuta 2015

Halu - langenneet enkelit, osa 1


J.R. WardBasam Books, 2012


Alkuperäisteos: Covet

Suomentaja: Tanja KielinenJ.R. Wardin kirjat ovat niin suosittuja, että päätin ottaa yhden luettavaksi, vaikka arvelin, ettei tällainen paranormaali romantiikka olisi ihan minun juttuni. Eikä se ihan olekaan, mutta kyllä tämä osoittautui yllättävän hyväksi kirjaksi.

Kirjan alkuasetelma on kiinnostava. Ihmiset ovat nappuloita pelissä, jota enkelit ja demonit pelaavat keskenään, mutta nyt peli aiotaan puhaltaa poikki. Pelattavana on enää yksi viimeinen peli, jonka lopputuloksesta riippuu koko maailman kohtalo ja voittaja saa kaiken. Peliin valitaan pelaaja, joka saa tehtäväkseen ratkaista pelin vaikuttamalla seitsemän ihmisen elämään. Hänen on saatava nämä tekemään oikeita valintoja hyvän ja pahan välillä.

Jim Heron on erikoisjoukkojen sotilas paossa entistä elämäänsä. Jim työskentelee rakennustyömaalla, jossa sähköiskun saatuaan hän herää taivaassa, missä hänelle annetaan tehtäväksi maailman pelastaminen. Jimin ensimmäinen kohde on työlleen omistautunut rikas liikemies Vin di Pietro, jonka on opittava arvostamaan elämässään muutakin kuin rahan tekoa. Vin on jo kihlaamassa tyttöystävänsä Devinan, kun hän tapaa Marie-Theresen, joka elättää itseään ja poikaansa työskentelemällä prostituoituna. Marie-Theresen ja Vinin onni on vaakalaudalla, kun paholainen tekee kaikkensa riistääkseen Vinin itselleen.

Tässä paranormaalissa romanssissa on liian vähän paranormaalia ja liikaa romanssia. Vinin ja Marie-Theresen rakkaustarina vei aivan liikaa tilaa. Kaipaisin lisää taustatietoa tästä maailmasta sekä sen toiminnasta ja lainalaisuuksista.

Ward kirjoittaa hauskasti ja vauhdikkaasti, erilaisia sivujuonia on paljon. Kiinnostavimpia henkilöitä kirjassa ovat sivuhahmot, eikä Jimkään hullumpi ole. Ensin ajattelin, etten vaivaudu lukemaan lisää tätä sarjaa, mutta toisaalta tahtoisin tietää lisää Jimin enkelikavereista ja siitä kuinka Jim selviytyy tehtävästään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti