20. joulukuuta 2013

Nora and Liz: a romance

Nancy Garden


Bella Books, 2002

Nancy Garden (1938) on amerikkalainen kirjailija, joka on kirjoittanut enimmäkseen lasten ja nuorten romaaneja. Nora ja Liz on hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu romaaninsa.

Nora Tillot asuu ikääntyneiden vanhempiensa kanssa rapistuvalla farmilla, vailla sähköä, puhelinta tai viemäröintiä. Vuodesta toiseen Noran elämä on keskittynyt kodin ja vanhempien hoitamiseen. Pois talosta hän pääsee vain käydäkseen kaupassa tai kirkossa. Noran elämä alkaa muuttua, kun hän tapaa Liz Hardyn, New Yorkilaisen opettajan, joka saapuu perheensä kesäasunnolle usean vuoden poissaolon jälkeen.   Vaikka Liz on jo lapsena viettänyt kesiä paikkakunnalla, eivät naiset ole tavanneet aiemmin. Naiset ystävystyessä ja myöhemmin rakastuessa alkaa Noran elämänpiiri laajentua ja hän saa rohkeutta puolustaa itseään ja uskaltaa toteuttaa omia toiveitaan vastoin hankalan ja hallitsevan isänsä tahtoa.

Noran äidin kuolema saa hänen yhä vainoharhaisemmaksi muuttuneemman isänsä esittämään järjettömiä syytöksiä, jotka levittävät juoruja pikkukylässä. Vaikeat olosuhteen koettelevat Noran ja Lizin suhdetta. Lisäksi on heidän mietittävä, mitä haluavat suhteelta ja elämältä. Lizin elämä on New Yorkissa ja Nora rakastaa maalaiselämäänsä kuuluvaa hiljaisuutta ja yksinkertaisuutta.

Kirja on kauniisti kirjoitettu ja henkilöhahmot samaistuttavia ja hyvin rakennettuja. Huolimatta siitä, että molemmat päähenkilöt ovat nelissäkymmenissä, kirjassa on hiukan nuorten kirjan tuntua ja kirja sopisikin yhtä hyvin nuorille kuin aikuisillekin. Pidin kovasti kirjasta. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti