29. marraskuuta 2013

Risto Räppääjä ja kaksoisolento

Sinikka Nopola & Tiina Nopola


Tammi 2013

Kuvittanut: Christel Rönns

Nelli huutaa Ristolle ikkunasta, mutta tämä vain jatkaa matkaa kuin ei kuulisikaan. Rauha jättää Riston kotiin kauppaan lähtiessään ja kenet hän näkeekään kaupan karkkihyllyllä ellei Ristoa, joka ei ole Rauhasta tietääkseenkään. Herra Lindberg pyytää Ristoa kalaan, mutta tämä ei saavukkaan paikalle. Samalla kun muut ihmettelevät, mikä Ristoa vaivaa, ihmettelee Risto heidän syytöksiään. Kun selviää, että kaupungissa on Riston kaksoisolento, ei Riston olo helpotukkaan. Tuntuu kammottavalta, että joku muistuttaa häntä niin paljon. Niinpä Riston ja Nellin on alettava tutkia oudon pojan arvoitusta. Poika tuntuu hermostuttavan myös Rauha-tätiä, joka alkaa käyttäytyä omituisesti.

Minusta sarjan edellinen kirja Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli oli hieman väsähtänyt, joskin hyvin kirjoitettu kirja. Kaksoisolennossa Nopolat ovat taas hyvässä vauhdissa. Kevyellä otteella kirja käsittelee ennakkoluuloja sekä anteeksiantamista ja -saamista sekä sitä, miten ihmisten väliset ristiriidat vaikuttavat laajalti myös muihin ihmisiin.

Laatulastenkirjallisuutta. Naurattaa aikuistakin.

Kirjan kuvitus on varsin hauska. Mukana kuvissa kuikuilee jatkuvasti Tarzan (jonka bongaamisesta tuli ihan oma huvinsa), jolla ei ole mitään tekemistä juonen kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti