15. marraskuuta 2013

Muutama syksyn aikana luettu kirja


1. Heleena Lönnroth: Salaisuus eli Sinisen motelli

Dekkari seksuaalisesta hyväksikäytöstä hengellisessä yhteisössä ja siitä, mitä tapahtuu uhrien lähtiessä hakemaan kostoa. Mukana joitain yllättäviä juonenkäänteitä, mutta muuten rankan aiheen käsittely jää kömpelöksi. Hyvä arvostelu täällä.

2. Sari Järn: Hiirestä puumaksi

ABC-kirja keski-ikäiselle naiselle. Kirjaa voi lukea joko elämäntaito-oppaana tai huumorina. Itseen ei oikein iskenyt. Lukukokemus jäi valjuksi. Kiva arvostelu täällä.

3. Maria Björk: Poika

Finlandia Junior -ehdokas. Makke tietää jo pienenä olevansa poika, vaikka on syntynyt tytön ruumiiseen. Björk tavoittaa erittäin uskottavasti nuoren pojan äänen. Hyvä arvostelu täällä.

4. Minna Lindeberg & Linda Bondestam: Aimo ja Unto

Kiinnostava ja kaunis lastenkirja, joka viehättää aikuisiakin. Ehkä jopa enemmän aikuisia kuin lapsia? Aiheita ovat rakkaus, vanheneminen ja masentuneisuus. Hyvä arvostelu täällä.

5. Indrek Hargla: Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus

Yksi parhaista dekkareista, joita olen vähään aikaan lukenut. Tapahtumat sijoittuvat 1400-luvun Tallinnaan. Toompean linnoituksessa vieraileva ritari murhataan raa'asti ja selittämättömästi. Kenellä olisi ollut motiivi murhaan? Uhri ei näyttänyt tuntevan ketään kaupungissa. Oikeusvoudin apuna toimivalla apteekkari Melchiorilla on edessään visainen pulma ja pian alkaa kiusallisesti näyttää siltä, että murhaaja kuuluu kaupungin merkkimiehiin. Kirjassa sekoittuvat historiallinen romaani ja klassinen dekkari pätevästi. Hyvä arvostelu täällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti