6. syyskuuta 2013

Kitty Peck and the Music Hall Murders

Kate Griffin


” Kitty Peck and the Music Hall Murders” on jännitystä 1880-luvun Lontoosta, Viktorian aikaisten musiikkiteattereiden oopiuminhöyryisestä kuorotyttöjen ja sutenöörien puolimaailmasta.

Kate Griffinin sankaritar Kitty Peck on teräshermoinen, fiksu ja kieleltään liiankin kärkäs omaksi hyväkseen. Kitty toimii avustajana eräässä East Endin teatterissa. Kun lähiseudun teattereista alkaa hävitä tyttöjä, ei teatterin omistaja –pahamaineinen Lady Ginger – ole mielissään, ovathan tytöt hänen omaisuuttaan. Kittyn hämmästykseksi vaatii Lady Ginger häntä selvittämään, mitä tytöille on tapahtunut. Liian myöhään Kittylle selviää, että hän toimii myös syöttinä murhaajalle. Kittystä tehdään sensaatio ja hänen kuolemaa uhmaava esityksensä trapetsilla ihastuttaa Lontoota ja heittää Kittyn luudan varresta parrasvaloihin. Murhaajan kiinnostuessa hänestä Kitty tarvitsee kaiken nokkeluutensa selvitäkseen tehtävästään.

Ostin kirjan junalukemiseksi ja matka menikin mukavasti. Kate Griffin on kirjoittanut kiinnostavan historiallisen murhamysteerin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti