10. elokuuta 2013

Maria Kallio –Extra : kevyttä ja vakavaa Leena Lehtolaisen komisariosta

Tammi, 2013

”Maria Kallio –extra” on fanikirja yhden suomen rakastetuimman etsivän 20. vuoden kunniaksi. Maria Kallio esiintyi ensimmäisen kerran 1993 kirjassa ”’Ensimmäinen murhani.”  

Hauska kirja, jossa triviaa Maria Kalliosta, esitellään sarjan dekkarit ilman spoilereita,  tietokilpailukysymyksiä Maria Kallio – tietovisaan sekä Bar and Grill osuus, jossa esitellään Antin reseptejä. Erittäin kiinnostavia ovat osuudet, joissa Lehtolaista kääntäneet ulkomaalaiset kertovat, mikä heitä kirjoissa viehättää ja, mitä haasteita kääntäminen on tuonut tullessaan.

Kuusi suomalaista kirjailijaa on saanut tehtäväksi kirjoittaa novellin Maria Kalliosta. Kirjoittajina olivat: Outi Pakkanen, Terhi Rannela, Taavi Soininvaara, Tuija Lehtinen, Jari Järvelä sekä Markku Paretskoi ja ja Jari Rasi. Viimeksi mainitut ovat tehneet hauskan sarjakuvan, jossa esiintyy myös itse Leena Lehtolainen.

Kirjassa on mukana kaksi aiemmin julkaisematonta novellia. ”Basistin tapaus”, jossa kurkistetaan Marian menneisyyteen ja ”Kuollut lumiukko”, joka on perinteisempää dekkariarvoituksen ratkomista. Itse en kauheasti innostunut muista kirjan osista, mutta novellien takia kirja kannattaa lukea.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti