9. elokuuta 2013

Julma kuu

Outi Pakkanen


Crime Time, 2013


Outi Pakkasen kirjassa "Julma kuu" jännitys kiristyy tasaisesti kohti loppuhuipentumaa. Johanna Lind on kaunis vaaleaverikkö, joka työskentelee kosmetologina Stocmannilla. Elämä tuntuu värittömältä ja tylsältä. Johanna haaveilee muutoksesta. Kun Johannan elämään kävelee karismaattinen Samuli Mäntynen, rakastuu Johanna mieheen päätä pahkaa. Samuel on sitä, mistä Johanna on aina haaveillut. Rakkaus on sokea ja kuuro, eikä Johanna huomaa vaaran merkkejä miehen käytöksessä. Vastapäisessä talossa asuu erakkomainen vanhempi nainen, joka tarkkailee naapureitaan. Kun hän tunnistaa Johannan miesystävän, on hänen päätettävä, mitä tehdä. Kuinka estää syntymässä oleva tragedia.

Tarinaa kerrotaan pääosin Johannan näkökulmasta. Välillä kertojaksi muuttuu Johannan hyvä ystävä, joka painiskelee omien ongelmiensa kanssa. Kirjan tunnelmaa tihentävät kappaleet, jotka on kirjoitettu ulkopuolisen tarkkailijan näkökulmasta. Hyvin kirjoitettu, mutta hiukan laimeaksi jäävä jännitysromaani, jossa päähenkilö ikävä kyllä jäi melko pinnalliseksi.

Pakkanen luo taitavasti tunnelmaa ja kuvailee hienosti Helsinkiä. Olen yleensä pitänyt Outi Pakkasen dekkareista. Vaikkei "Julma kuu" nouse kirjailijan parhaiden teosten joukkoon, on se viihdyttävää luettavaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti