19. heinäkuuta 2013

Mysteerien huvila

David Hewson


Moreeni, 2011

Alkuteos: The villa of mysteries

Suomentaja: Tuija Tuomaala


Jokin aika sitten luin David Hewsonin ensimmäisen dekkarin ”Kuoleman vuodenaika ja pidin siitä kovasti. Sain viimein lainattua kirjastosta sarjan toisen osan. ”Mysteerien huvila ei pettänyt odotuksia. Hewson on kirjoittanut taas jännittävän ja vetävän dekkarin.

Nic Costa on kasvanut edellisessä kirjassa kuvatusta innokkaasta ja hieman naiivista nuoresta poliisista kokeneeksi etsiväksi, jota kokemukset ovat karaisseet. Nic Costa toimii etsivänä Roomassa. Hänen parinaan on vanhempi poliisi Gianni Peroni, joka on siveyspoliisista rikkomuksen vuoksi murharyhmään siirretty kyynisempi etsivä.

Suosta löytyy vainaja, jota oikeuslääkäri ensin luulee arkeologiseksi löydöksi, sillä ruumiista löytyvät johtolangat viittaavaa muinaisiin rituaaleihin. Murha on kuitenkin tuoreempi ja näyttää liittyvän jotenkin mafian toimiin. Samaan aikaan nuori amerikkalainen tyttö siepataan. Tapaukset kietoutuvat toisiinsa. Juoni on hyvin punottu, henkilöhahmot kiinnostavia ja yllätyksiä riittää loppuun asti. Hieno dekkari.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti